Адреса факультету: м.Кам'янець-Подільський, 32300. Польський ринок,6.

Вітаємо фіналістів Всеукраїнської студентської олімпіади у Сумах!

23-24 березня 2017 р. у Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка відбувся ІІ тур ХІІІ Всеукраїнської студентської олімпіади (з міжнародною участю) зі спеціальності 016 «Спеціальна освіта», у якій взяли участь студенти 4 курсу факультету корекційної і соціальної педагогіки та психології нашого університету. В ІІ турі олімпіади змагались 38 студентів, які навчаються за спеціальностями «Олігофренопедагогіка», «Логопедія», «Сурдопедагогіка», «Тифлопедагогіка», «Ортопедагогіка» з 15 вищих навчальних закладів України і Білгородського державного університету (Російська Федерація). Від нашого університету у ІІ тур олімпіади вийшли 2 студентки спеціальності «Олігофренопедагогіка» і 1 студентка спеціальності «Логопедія».

Змагання проходило на високому професійному рівні. У перший день студенти розв’язували тестові завдання зі спеціальної педагогіки і психології, на другий – представляли і захищали свої наукові роботи. Наукові дослідження студентів стосувались особливостей організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами різних вікових груп і, відповідно, різних нозологій. Найбільшу цікавість викликали роботи «Особливості ставлення до власного здоров’я у підлітків з легкою розумовою відсталістю та їх корекція», «Шляхи реалізації індивідуалізації навчання в інклюзивному навчальному закладі», «Подолання порушень мнестичних процесів у дітей старшого дошкільного віку із ЗПР», «Християнсько-орієнтоване виховання дітей з порушеннями розумового розвитку» та інші. У відповідності до положення про олімпіаду журі визначило 1 перше, 1 друге і 2 третіх місця.

Очолював журі кандидат педагогічних наук, професор, ректор Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренко, Лянной Юрій Олегович, заступник голови журі була доктор педагогічних наук, професор, почесний академік НАПН України, заступник декана факультету корекційної педагогіки і психології, завідувач кафедри логопедії НПУ ім. М.П. Драгоманова Шеремет М.К. Серед членів журі був і представник нашого факультету кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри логопедії і спеціальних методик Гаврилов О.В.

Почесне ІІІ місце і диплом ІІІ ступеня виборола студентка спеціальності «Олігофренопедагогіка» Ватаман Віта (науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор Миронова С.П.). Студенти Єремеєк Тетяна (спеціальність «Логопедія») нагороджена грамотою «За найкраще наукове дослідження та його «яскраве» представлення» (науковий керівник – кандидат педагогічних наук, старший викладач Бєлова О.Б.) та Валько Тетяна (спеціальність «Олігофренопедагогіка») - грамотою за «За найкращу дослідницьку роботу» (науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор Миронова С.П.).