Адреса факультету: м.Кам'янець-Подільський, 32300. Польський ринок,6.

І Всеукраїнський (з міжнародною участю) науково-практичний форум студентів «Розвиток спеціальної освіти: студентський формат»

26-27 квітня на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбувся І Всеукраїнський (з міжнародною участю) науково-практичний форум студентів «Розвиток спеціальної освіти: студентський формат».

Організатором Форуму виступив факультет корекційної та соціальної педагогіки та психології, зокрема кафедра логопедії та спеціальних методик, кафедра корекційної педагогіки та інклюзивної освіти.

Такий захід для студентської молоді проводився в Україні вперше. На запрошення оргкомітету відгукнулись чимало юних науковців з усієї України та Республіки Білорусь, Російської Федерації, Республіки Польща.

Серед вітчизняних вузів представників для участі у Форумі направили 13 ВИШів з таких міст: Суми, Умань, Київ, Львів, Слов’янськ, Харків, Одеса, Ужгород, Запоріжжя, Кривий Ріг та Кам’янець-Подільський.

Студенти з Республіки Білорусь (з Білоруського державного педагогічного університет імені Максима Танка, м. Мінськ) та Російської Федерації (з Білгородського державного національного дослідницького університету; Чуваського державного педагогічного університету імені І.Я. Яковлева, м. Чебоксари) брали участь у форматі відеодоповідей та заочно.

У рамках Форуму були проведені пленарне та секційні засідання, науково-практичний квест та кілька культурних заходів для неформального спілкування молоді.

На пленарному засіданні учасників Форуму привітали ректор КПНУ ім. І.Огієнка (доктор історичних наук, професор С.А.Копилов), декан факультету корекційної та соціальної педагогіки та психології (кандидат психологічних наук, доцент В.І. Співак), а також виступили з доповідями провідні науковці факультету – докт.пед.наук, професор С.П.Миронова та канд.психол.наук., доцент М.П.Матвєєва.

Секційні засідання були присвячені представленню та обговоренню студентських доповідей за матеріалами проведених власних наукових досліджень. Окремі доповіді викликали жваві дискусії серед студентства, що вказує на небайдужість сучасної молоді до проблем спеціальної освіти.

Родзинкою Форуму став науково-практичний квест – інтерактивний захід, в рамках якого студенти, об’єднані у команди, працювали над розробкою тематичних проектів. До складу 8-ми команд увійшли представники з різних вузів, що стало певним випробуванням на швидкість налагодження командної комунікації. Наступного дня учасники Форуму публічно захищали розроблені проекти, обґрунтовуючи власні ідеї, демонструючи власну професійну перспективність.

Оргкомітет щиро дякує усім учасникам Форуму за участь та сподівається на подальшу активність майбутніх спеціальних педагогів та психологів.

А ось і трішки фото з форуму: